Oasen

Oasen
 • værdi billede

  Vores værdigrundlag

  Værdierne som danner rammen for vores arbejde er anerkendelse, relationer/fællesskab og rammer for udvikling. Se mere →
 • værdi billede

  Praktiske oplysninger

  Læs om de vigtigste praktiske oplysninger , når du bor i et af opholdsstederne i Møllefonden. Se mere →
 • værdi billede

  Pædagogisk tankegang

  Vores virksomhedsplan er et internt arbejds- og styringsredskab for vores fælles pædagogiske holdninger i arbejdet omkring de unge. Se mere →
I januar 2017 startede Oasen op i den tidligere sparekasse

I januar 2017 startede Oasen op i den tidligere sparekasse

- I Øster Brønderslev

Oasen er en afdeling af Møllefonden. Oasen er et botilbud i Møllefonden. Tidligere var det en Sparekassen, som sidenhen er blevet totalt renoveret og lavet om til 8 lejligheder med eget toilet og bad, samt et the køkkenet.  Der er fælles køkken, en stue og en have dertil. Alt i en lys og rummelige stil. Møllefondens dagsbeskæftigelse har bygget sparekassen om til et botilbud. Nogle af borgerne har været med i den ombygningsproces og har derfor et stort ejerskab for Botilbuddet. Oasen er et Botilbud, som har beboere i både §107 § 108 pladser.

Oasen ligger på Elmevej i Øste Brønderslev. I Øster Brønderslev ligger også en købmand hvor borgerne selv kan gå på indkøb. Der er også en sportshal og et meget aktivt lokalsamfund, som de kan være en del af.

Vi gør os umage for at skabe rammer, hvor den enkelt beboer trives og udvikler sig. Hos os er trivsel og et meningsfuldt liv i fokus, ligesom sociale relationer og oplevelsen af fællesskab er helt centrale elementer. I Smørhullet vægtes den sunde livsstil højt, hvis beboerne har brug for støtte til f.eks. vægttab laves en individuel plan for hvordan målet kan opnås. Vi ser på det brede sundhedsperspektiv, og er igennem alle spektre, for at den enkelte opnår så høj livskvalitet som muligt.

Vi vægter sociale relationer højt i Møllefonden. Gode sociale relationer bidrager til en følelsen af tryghed og sikkerhed, hvilket er særligt vigtigt i et botilbudsmiljø. Vi gør meget ud af at beboerne har nogle gode sociale relationer til andre ligesindede, da det er derigennem, at beboerne udvikler venskaber, lærer sociale færdigheder og oplever støtte og forståelse, hvilket kan styrke deres selvværd og mentale velbefindende.

Vores fornemmeste opgave er, at beboerne føler, at de er i centrum. Vi hjælper dem med at opnå så meningsfuld og indholdsrig en hverdag som muligt. I fritiden vil vi gerne være med til at skabe så rigt og aktivt et liv for den enkelt beboer, som muligt. Vi tilbyder, at beboerne kan deltage i bl.a. bowling, handicapidræt og deltage i Klub Georg, hvor man har mulighed for at mødes med ligesindede. Hver år tager vi på charterferie i 1 uge. I Oasen går vi gerne ture, cykler, bader ved Vesterhavet, tager i biografen, teater  eller tager på oplevelsesture, både i nærområdet og lidt længere ture. Vi deltager ligeledes i Sølundfestival, og forskellige arrangementer i forbindelse med “Kultur der dur”.

Oasen ligger på Elmevej i Øste Brønderslev tæt på dagsbeskæftigelsen hvor de har deres aktivitets- og samværstilbud. Der ligger også en købmand hvor de unge selv kan gå på indkøb. Der er også en sportshal og et meget aktivt lokalsamfund som de unge kan være en del af.

Huset er opdelt i 8 lejligheder og et stort fælles køkken/alrum, fælles vaskerum og en afdeling med kontor og pædagog soverum. Der er terrasser til hver lejlighed og en stor fælles terrasse.

Lejlighederne er delt op med fællesrum og tekøkken og afdeling med soveplads. Derudover badeværelse med bruseniche. Derudover er der en stor græsplæne hvor der er plads til boldspil og andre udendørs aktiviteter.