Dagbeskæftigelse Mølledag – Brønderslev

  • værdi billede

    Vores værdigrundlag

    Værdierne som danner rammen for vores arbejde er anerkendelse, relationer/fællesskab og rammer for udvikling. Se mere →
  • værdi billede

    Praktiske oplysninger

    Læs om de vigtigste praktiske oplysninger , når du bor i et af opholdsstederne i Møllefonden. Se mere →
  • værdi billede

    Pædagogisk tankegang

    Vores virksomhedsplan er et internt arbejds- og styringsredskab for vores fælles pædagogiske holdninger i arbejdet omkring de unge. Se mere →

Dagbeskæftigelse Mølledag i Brønderslev

Dagbeskæftigelsen hos Møllefonden ligger i Brønderslev og er et aktivitets og samværstilbud under serviceloven § 104 for borgere mellem 18 og 65 med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne.

Visitationen sker gennem den unges sagsbehandler i deres hjemkommunen.

Vi arbejder ud fra en anerkendende tilgang til den enkelte borger, hvor vi gennem vores aktivitets- og samværstilbud, danner rammerne for et miljø der tilgodeser den enkelte borger bedst muligt. Vi arbejder på at skabe den bedst mulige relation mellem borger og medarbejder, samt borgerne imellem.

Vi er af den overbevisning, at relationen er bærende for at skabe en dagligdag og kultur. Borgere vil opleve en positiv stemning, inddragelse gennem selv- og medbestemmelse, samt at blive inkluderet i et meningsfyldt fællesskab.

Vi mener, at alle har noget at byde ind med, hver på sin måde, i eget tempo og med sit udgangspunkt. Vi arbejder for at borgere bliver imødekommet og hørt.

Vores kerneopgave er at tilbyde et meningsfyldt og indholdsrigt hverdagsliv for borgere med særlige behov.

Skole hold

I Mølledag har vi ugentligt skoleundervisning.

Vi bestræber os efter, at borgerne i Mølledag har mulighed for at udvikle sig bedst muligt. Undervisningen er altid særligt tilrettelagt hver elev, så der vil altid være mulighed for, at udvikle sig samt at lære noget nyt.

Hensigten med undervisningen er vedligehold af faglige kompetencer – dvs. det borgeren kan og det borgeren skønnes at have mulighed for at lære med udgangspunkt i den nærmeste udviklingszone.

Mange elever profiterer af struktur. Derfor er der altid tydeligt og struktureret program for dagen med indlagte pauser og bevægelse.

Musik og rytmik

Vi tilbyder en række forskellige musikrelaterede aktiviteter og muligheder for borgerne, musikholdet kan tilbyde en bred vifte af muligheder for musikalsk udfoldelse, socialt samvær og personlig udvikling. Vi tilbyder musikalske workshops, hvor borgerne bl.a. kan lære at spille forskellige musikinstrumenter og synge. Der er gode muligheder for at komme med Møllefondens band ud at optræde for andre deltagere, personale og eventuelt offentligheden, hvilket kan bidrage til at opbygge selvtillid og selvværd.

Ligeledes kan det at lytte til forskellige former for musik være en afslappende og berigende aktivitet, som kan give borgerne mulighed for at udforske forskellige musikgenrer og kunstnere.

Servicehold

På serviceholdet lærer du bl.a. hvordan man laver lækker og sund mad, samt bage til mange mennesker. Du lærer at bruge køkkenredskaber, komfur og ovne, lave indkøbslister. Du lærer om værdien om forskellige råvare, ernæring og hygiejne.

Idræt og bevægelse hold

Hver onsdag er vi i Svederen, som er et træningscenter og i svømmehallen. I Svederen får de unge lov til at træne og styrke musklerne i de forskellige maskiner, eller de kan få sig en løbe eller gåtur på løbebåndet.

I svømmehallen starter vi altid med, at svømme nogle baner i det store bassin, her kan de også lege med bolde og få motoriske udfordringer på madrasserne og de kan hoppe fra vipperne. Derefter er vi i varmtvandsbassin, dampbad og spabad. Her er der godt, at få løsnet op for musklerne og spændinger. Derudover er der mulighed for at komme i Sanuagus.

I vinterhalvåret er vi i Brønderslev Hallen, her får vi lavet alle mulige former for sport bl.a gymnastik, badminton og hockey.

Om foråret cykler vi hver fredag for at holde os i god form, samt udvide sin viden om nærmiljøet og trafiksikkerheden.

Vi har et årligt hockeystævne for inviterede bosteder i Nordjylland. I forårs og sommer sæsonen cykler vi til og fra arbejde, selvfølgelig når vejret tillader det.

Vi går gerne ture i løbet af en dag, for at få pause fra de stillesiddende aktiviteter.

Udeliv

Vi har et Orangeri, hvor vi dyrker diverse forskellige grøntsager og blomster. Vi arbejder ud fra princippet “jord til bord”, dvs. de er med til at forberede jorden, vi sætter frø og ser det spire, vi luger og høster. Herefter sylter vi og fremstiller vores egen marmelade og syltede rødbeder.

Genbrugsbutik

Efter sommerferien åbner Møllefonden en Genbugsbutik, den kommer til at hedde Cafe Genbrugsmøllen – her vil vi skabe et socialøkonomisk foretagende der søger at aktivere borgere udenfor det ordinære arbejdsmarked samt frivillige i forening om konceptet – reduce – resue – recycle.

Kreative hold

På de kreative hold er der fokus på den kreative, skabende proces med plads til fantasi, leg, nysgerrighed og fordybelse. Borgerne introduceres for forskellige teknikker, redskaber og materialer til brug ved processen fra ide til færdigt produkt. Der vil altid være vekselvirkning mellem bundne opgaver og temaer, samt tid og plads til at borgerem skaber sine egne produkter. Det tilstræbes at borgeren lærer at være en del af et større kreativt fællesskab, hvor den skabende proces er det fælles tredje, og hvor alle kan være med ud fra egne præmisser.  Der arbejdes bl.a. med Maling, tekstilmaling, træ, ler, glad, naturmaterialer, filt og garn, farver, tusser, perler, decoupage, keramik og smykkefremstilling.

Møllebyg

På Møllebyg er der et træværksted, et mekanikerværksted, hvor borgerne har mulighed for at komme til arbejde med produktion af fx bygge et Orangeri, borgerne bliver inddraget i processen, når huse i Møllefonden skal bygges eller holdes ved lige. Der er græsarealer der skal holdes ved lige, hvor man kan få kørekort til kan udføre sådanne opgaver.