Dagbeskæftigelse Mølledag – Brønderslev

Mølledag BrønderslevDagbeskæftigelsen hos Møllefonden ligger i Brønderslev og er et aktivitets og samværstilbud under serviceloven § 104. Visitationen sker gennem den unges sagsbehandler i deres hjemkommunen.

Dagbeskæftigelsen Mølledag flyttede i september 2014 ind i det gamle forsamlingshus på Elmevej 75 i Øster Brønderslev. Huset har været igennem en gennemgribende renovering, og vi har fået skabt et dejligt sted med forskellige værksteder, en stor sal, samt et stort industrikøkken.

Helt nyt dagbeskæftigelse tilbud i Brønderslev

I starten af August 2019 er dagbeskæftigelsen flyttet ind til selve Brønderslev , Øster Kærvej 33. Her står helt nye lokaler klar , og de unge selv har været med til at bygge.

I huset kan vi tilbyde forskellige aktiviteter, og vi modtager hver dag unge fra vores bosteder Møllebo , Smørhullet og Oasen. Der er altid 4-­6 unge der har hjemmedag, så dagligt modtager vi mellem 16 – 20 unge i det nordjyske dagtilbud.

 

 

I vores dagbeskæftigelse har vi flere aktivitetstilbud bl.a

 

Udeholdet;

Ved siden af vores dagbeskæftigelse har vi et lille stykke jord, hvor vi dyrker vores egne grønsager. Vi arbejder ud fra princippet fra jord til bord. Dvs., at de unge er med i hele processen om, at være selvforsynet i grønsager og frugt. De er med til at forberede jorden. Vi sætter frø og ser det spire, vi luger og høster. Herefter sylter vi og fremstiller vores egen marmelade og syltede rødbeder.

Musik og revy;

Vi har hver uge et musikhold der synger og øver sig på de sidste nye sange. Her får vi øvet tekster på velkendte sange. Her er de unge i deres es, alle har et musikalsk gen og vi arbejder med at finde det frem hos alle. Vi tager gerne ud og optræder med musikken. De unge elsker det, de oplever her, at de kan give noget til publikum, og de får noget tilbage i form af klapsalver og anerkendelse. De føler en stor glæde ved at stå med mikrofonen og være den store popstar. Hvert år laver vi vores egen revy. Her er de unge med til selv at komme med gode ideer til hvad den skal indeholde. Nogen går med en lille skuespillerdrøm i maven. Den kan blive udlevet i de 3 mdr., vi arbejder med revyen. I revyen er alle de unge medspiller på holdet enten som skuespiller, sanger, kostumehold eller anden praktisk funktion. I 2015 havde vi 4 forestillinger for borger, elever på skolen og selvfølgelig søskende, forældre og bedsteforældre.

Værksteder;

Vi har et grovværksted og et finere værksted, hvor vores kreativitet kan udfoldes. Værkstederne er delt op, så vi på det ene bl.a fremstiller billeder, beton huse og ler.

Syværksted;

Her fremstiller vi vores egen kostume, og laver andre kreative ting så som smykker, sy på symaskine og andre finere kreative ting.

Byggeholdet;

Vi er en stor del af vores byggerier. Vores gård er under renovering og vi sender dagligt unge ud som håndværkermedhjælper. De unge er med til alle praktiske opgaver så som at male, reparere og være håndlangere. De får hermed et ejerskab over opførelsen og renovering af vores huse.


Motion;

Hver onsdag er vi i svederen og svømmehallen. I svederen får de unge lov til at træne og styrke musklerne i de forskellige maskiner, eller de kan få sig en løbe eller gåtur på løbebåndet. I svømmehallen starter vi altid med, at svømme nogle baner i det store bassin, her kan de også lege med bolde og få motoriske udfordringer på madrasserne og de kan hoppe fra vipperne. Derefter er vi i varmtvandsbassin, dampbad og spabad. Her er der godt, at få løsnet op for musklerne og spændinger.  I vinterhalvåret er vi i Brønderslev Hallen, her får vi lavet alle mulige former for sport bl.a gymnastik, badminton og hockey.
Vi har et årligt hockeystævne for inviterede bosteder i Nordjylland. I forårs og sommer sæsonen cykler vi til og fra arbejde, selvfølgelig når vejret tillader det. Ligeledes har vi cykeldag hver 2. fredag.

Madholdet;

Vi har 2 gange om uge et madhold, der laver mad til alle i huset. Her får vi lavet nogle sunde og alsidige retter. I køkkenet lærer de unge om vægt og mål. Håndtere køkkenredskaber, skærer og snitte. De lærer om ,hvad der er sundt og usundt. Hvad giver bedst energi til kroppen. De dækker bord og præsentere retten for vennerne.