Dagbeskæftigelse Mølledag – Brønderslev

Dagbeskæftigelse Mølledag – Brønderslev
 • værdi billede

  Vores værdigrundlag

  Værdierne som danner rammen for vores arbejde er anerkendelse, relationer/fællesskab og rammer for udvikling. Se mere →
 • værdi billede

  Praktiske oplysninger

  Læs om de vigtigste praktiske oplysninger , når du bor i et af opholdsstederne i Møllefonden. Se mere →
 • værdi billede

  Pædagogisk tankegang

  Vores virksomhedsplan er et internt arbejds- og styringsredskab for vores fælles pædagogiske holdninger i arbejdet omkring de unge. Se mere →

Dagbeskæftigelse Mølledag i Brønderslev

Dagbeskæftigelsen hos Møllefonden ligger i Brønderslev og er et aktivitets og samværstilbud under serviceloven § 104. Visitationen sker gennem den unges sagsbehandler i deres hjemkommunen.

Dagbeskæftigelsen Mølledag flyttede i september 2014 ind i det gamle forsamlingshus på Elmevej 75 i Øster Brønderslev. Huset har været igennem en gennemgribende renovering, og vi har fået skabt et dejligt sted med forskellige værksteder, en stor sal, samt et stort industrikøkken.

Dagbeskæftigelse Mølledag i Brønderslev

Helt nyt dagbeskæftigelse tilbud i Brønderslev

I starten af August 2019 er dagbeskæftigelsen flyttet ind til selve Brønderslev , Øster Kærvej 33. Her står helt nye lokaler klar , og de unge selv har været med til at bygge.

I huset kan vi tilbyde forskellige aktiviteter, og vi modtager hver dag unge fra vores bosteder Møllebo , Smørhullet og Oasen. Der er altid 4-­6 unge der har hjemmedag, så dagligt modtager vi mellem 16 – 20 unge i det nordjyske dagtilbud.

Dagbeskæftigelser

Dagbeskæftigelser

- Musik og revy

Vi tilbyder en række forskellige musikrelaterede aktiviteter og muligheder for borgerne, musikholdet kan tilbyde en bred vifte af muligheder for musikalsk udfoldelse, socialt samvær og personlig udvikling. Vi tilbyder musikalske workshops, hvor borgerne bl.a. kan lære at spille forskellige musikinstrumenter og synge. Der er gode muligheder for at komme med Møllefondens band ud at optræde for andre deltagere, personale og eventuelt offentligheden, hvilket kan bidrage til at opbygge selvtillid og selvværd.

Ligeledes kan det at lytte til forskellige former for musik være en afslappende og berigende aktivitet, som kan give borgerne mulighed for at udforske forskellige musikgenrer og kunstnere.

Værksteder

Vi har et grovværksted og et finere værksted, hvor vores kreativitet kan udfoldes. Værkstederne er delt op, så vi på det ene bl.a fremstiller billeder, beton huse og ler.

Syværksted

Her fremstiller vi vores egen kostume, og laver andre kreative ting så som smykker, sy på symaskine og andre finere kreative ting.

Byggeholdet

Vi er en stor del af vores byggerier. Vores gård er under renovering og vi sender dagligt unge ud som håndværkermedhjælper. De unge er med til alle praktiske opgaver så som at male, reparere og være håndlangere. De får hermed et ejerskab over opførelsen og renovering af vores huse.

Dagbeskæftigelser

- Motion

Hver onsdag er vi i svederen og svømmehallen. I svederen får de unge lov til at træne og styrke musklerne i de forskellige maskiner, eller de kan få sig en løbe eller gåtur på løbebåndet.

I svømmehallen starter vi altid med, at svømme nogle baner i det store bassin, her kan de også lege med bolde og få motoriske udfordringer på madrasserne og de kan hoppe fra vipperne. Derefter er vi i varmtvandsbassin, dampbad og spabad. Her er der godt, at få løsnet op for musklerne og spændinger.

I vinterhalvåret er vi i Brønderslev Hallen, her får vi lavet alle mulige former for sport bl.a gymnastik, badminton og hockey.

Vi har et årligt hockeystævne for inviterede bosteder i Nordjylland. I forårs og sommer sæsonen cykler vi til og fra arbejde, selvfølgelig når vejret tillader det. Ligeledes har vi cykeldag hver 2. fredag.

Udeholdet

Ved siden af vores dagbeskæftigelse har vi et lille stykke jord, hvor vi dyrker vores egne grønsager. Vi arbejder ud fra princippet fra jord til bord. Dvs., at de unge er med i hele processen om, at være selvforsynet i grønsager og frugt. De er med til at forberede jorden. Vi sætter frø og ser det spire, vi luger og høster. Herefter sylter vi og fremstiller vores egen marmelade og syltede rødbeder.

Dagbeskæftigelser

- Madholdet

Vi har 2 gange om uge et madhold, der laver mad til alle i huset. Her får vi lavet nogle sunde og alsidige retter. I køkkenet lærer de unge om vægt og mål. Håndtere køkkenredskaber, skærer og snitte. De lærer om ,hvad der er sundt og usundt. Hvad giver bedst energi til kroppen. De dækker bord og præsentere retten for vennerne.